VLOW® Borstweefselbehandeling

Waarom VLOW®-borstweefselbehandelingen?

(VLOW = Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel d..m.v. fasciale, lymfatische technieken).

 • Ervaar je pijnklachten of pijnlijke plekken in een of beide borsten?
 • Wil je graag borstvoeding geven en de de doorbloeding bevorderen de borstklieren ruimte geven zodat de productie straks van moedermelk makkelijker op kan starten.
 • Ben je onzeker of je straks borstvoeding kan geven omdat je vlakke of ingetrokken tepels heb, de combinatie met mijn kennis als lactatiekundige kunnen we dit bespreken en evt onzekerheden wegnemen.
 • Heb je een eerder borstvoedings ervaring waarin je regelmatig last had van verstoppingen/ontstekingen
 • Ervaar je verhardingen, oneffenheden of opgezette klieren in je borstweefsel?
 • Heb je weleens gevoelige borsten voor je menstruatie?
 • Zijn je borsten gevoeliger geworden tijdens/na de overgang/menopauze?
 • Heeft de (huis)arts je bij borst(pijn)klachten gecheckt en is gebleken dat alles goed is, maar zou je graag iets doen om je borstgezondheid mogelijk te verbeteren?
 • Zijn door een arts kleine cysten, terugkerende ontstekingen, mastitis, mastopathie of fibroadenomen gediagnosticeerd? (Wij stellen zelf géén diagnose).
 • Slaap je niet lekker door pijnlijke borsten, als je bijvoorbeeld op je buik ligt?
 • Zijn je borsten gevoelig bij aanraking en vind je dat daardoor niet (meer) prettig?
 • Maak je je weleens zorgen over je borsten en wil je daar meer inzicht in krijgen?
 • Heb je vragen over een goede verzorging van je borsten?
 • Vind je het moelijk om je borsten en je vrouwelijkheid te accepteren en/of heb je het gevoel dat je borsten er niet helemaal bij horen?
 • Wil je een wellnessbehandeling voor borstgezondheidpreventie?

Het overgrote deel van de vrouwen ervaart een of meerdere van deze omstandigheden. Het kan er best eens voor zorgen dat je (weleens) niet niet lekker in je vel zit, je vermoeid voelt, je je irriteert aan situaties, je partner je ‘daar’ niet mag aanraken of ligt te piekeren..

Borstweefselbehandelingen hebben mij en veel andere vrouwen enorm geholpen!

“Wat houdt een borstweefselbehandeling in en wat kan ik verwachten?”

VLOW® houdt in Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel. Dit gebeurt door faciale, lymfatische en VLOW® technieken van het bovenlichaam en borstgebied en maken het borstweefsel weer zacht en soepel.

Het borstgebied heeft nog veel taboes. Hierdoor praten we er niet over en weten we te weinig over borstgezondheid. Er zijn overigens alleen vrouwelijke VLOW®-borstweefselbehandelaars gecertificeerd; bij wie je je veilig kunt voelen. VLOW®-borstweefselbehandelaars beschikken over gedegen vakkennis op HBO niveau en behandelen hun cliënten met zorg, privacy en respect. Het zou net zo gewoon mogen zijn als een bezoek aan de tandarts, onze borsten horen erbij!

*Waarom heet een VLOW® borstweefselbehandeling eigenlijk geen VLOW® Borstmassage?

Heel simpel, omdat het dat niet is! Bij een massage denk je toch al gauw aan een stevige, knedende (soms pijnlijke) aanpak en dat is nu precies wat niet fijn is voor borstweefsel. Borstweefsel is een zacht gevoelig weefsel dat een zachte aanpak vraagt.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen er ook aan bij dat vrouwen zich meer bewust zijn dat ze überhaupt preventief iets kunnen doen voor de gezondheid van hun borsten en ervaren hun borsten vaak als een meer volwaardig deel van hun lichaam.

Veel vrouwen ervaren na de behandeling een reactie van hun lichaam. Vermoeidheid, verhoging, hoofdpijn, dorst, tijdelijk iets gevoeliger. Dit geeft aan dat het lichaam aan het werk is opnieuw de balans te vinden en afvalstoffen af te voeren.

Goed drinken en even rust is een mooie aanvulling op de behandeling.

De behandelingen zijn voor elke vrouw goed om te doen, het mooiste zou zijn om jezelf 2 x per jaar een behandeling cadeau te doen, als zelfverzorging.

Bij borstklachten kan een serie van behandelingen worden ingezet, met tussenpozen van 3 a 4 weken. Als het beter gaat, worden de behandelingen afgebouwd naar een reguliere behandel tussentijd van 2 x per jaar.

Ik stel geen diagnoses en kan geen medische uitspraken doen over wat ik voel in je borsten.

Heb je al borstklachten, laat dan eerst de huisarts een diagnose stellen.

Daarna kan een eerste behandeling worden ingezet om de doorstroming in het weefsel te helpen verbeteren. De behandelingen kunnen een prima aanvulling zijn op de reguliere behandeling.

Contra-indicaties voor een borstweefselbehandeling zijn:

 • Als er binnen een maand een mammografie, echo of thermografie gepland staat.
 • Bij koorts.
 • Als je geopereerd bent en de wond nog aan het genezen is.
 • Bij borstkanker met reguliere behandeling zoals bestraling en/of chemotherapie.
 • Bij hoge dosering corticosteroïden.

Kosten: 1e behandeling inclusief intake: 85,- (1,5 uur) 2e of vervolg behandeling: 75,- (60-75 minuten) (Ik kan ook bij je thuis deze behandeling doen dan komt er €15,- boven op de reguliere prijs )

(De vlow behandelingen worden soms vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen uit het Lactatiekundig pakket) ga er vanuit dat de behandeling niet vergoed wordt als je niet in de periode zwangerschap geboorte borstvoeding zit. plan hier vast je afspraak in

Kwaliteitregister