Medela Hydrogel Pads

€ 13,95
-10%
€ 12,50
Op voorraad
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

Als je borstvoeding geeft en pijnlijke tepels of tepels met kloven hebt, ondersteunen Medela hydrogel pads de genezing en ze bieden onmiddellijke verlichting.


Overzicht:

 • Helpen het herstel van de huid en dragen bij aan een goede huidconditie
 • Ondersteunen de genezing
 • Vormen een beschermend kussen voor gevoelige of pijnlijke tepels
 • Speciaal ontworpen om de huid te koelen bij aanraking
 • Steriel en individueel verpakt
 • Niet giftig en vrij van conserveringsmiddelen


Wanneer gebruik je hydrogel pads?

Hoewel nieuwe moeders vaak te horen krijgen dat borstvoeding geen pijn zou moeten doen, kan het in werkelijkheid een tijdje duren voordat je tepels gewend zijn aan de frequentie en duur van de voedingen van je pasgeboren baby. In combinatie met alle hormonale veranderingen die in je lichaam gaande zijn in de eerste dagen na de geboorte kan dat leiden tot gevoelige of pijnlijke tepels. Hydrogel pads kunnen helpen door directe verlichting van pijn en verkoeling aan je tepels te bieden. Ze kunnen je tepels ook beschermen tegen kleding die er tegen aan schuurt en het genezingsproces ondersteunen, als je huid beschadigd is.

Tepels met kloven verzorgen

Onthoud dat zeer pijnlijke tepels of tepels met kloven kunnen duiden op een probleem met hoe je baby aangelegd is aan je borst tijdens een voeding. Het is daarom een goed idee om dat te laten beoordelen door een lactatiekundige of borstvoedingsspecialist. Als je merkt dat je tepels bloeden tijdens het voeden, je een branderig gevoel hebt of het lang duurt voordat je tepels genezen, is het belangrijk om advies in te winnen bij een lactatiekundige of professionele zorgverlener, omdat je een borstinfectie of andere aandoening zou kunnen hebben die behandeling vereist.

Hoe werken hydrogel pads?

Medela hydrogel pads hebben een speciale samenstelling die een beschermend kussen vormt, dat de huid koelt bij aanraking en genezing bevordert. Ze zijn groot genoeg om je tepel en tepelhof (de donkerdere huid rond de tepel) te bedekken, die beide pijnlijk kunnen aanvoelen.

Volg deze simpele stappen om hydrogel pads te gebruiken:

 • Was eerst je handen, open dan de zak en verwijder de hydrogel pad uit de plastic voering.
 • Plaats voorzichtig de gelzijde van de pad direct op je tepel.
 • Als je je baby borstvoeding moet geven, verwijder je de hydrogel pad gewoon en leg je hem op een schoon oppervlak.
 • Was vervolgens voorzichtig je borst met warm water en dep je borst droog, voordat je borstvoeding geeft.
 • Als je klaar bent, breng je de gelpad opnieuw aan met schone handen.

Zijn hydrogel borstpads herbruikbaar?

Ja, je kunt één hydrogel pad binnen een periode van 24 uur hergebruiken. Bewaar de pad tussen het gebruik in op een koele, schone en droge plaats. Je hoeft de pad niet te wassen met zeep of wasmiddel. Je kunt hydrogel pads in de koelkast bewaren voor een extra verkoelend effect, maar houd ze wel buiten het bereik van eventuele andere kinderen in je woning. En in het onwaarschijnlijke geval dat de heldere hydrogel pad er troebel of melkachtig uit gaat zien, gooi je de pad weg en gebruik je een nieuwe.