Borstvoeding begeleidings pakket  "Met de borst vooruit"

De keuze om borstvoeding te geven is voor veel ouders een vanzelfsprekende keuze. Borstvoeding is een natuurlijk gevolg op de zwangerschap, maar jammer genoeg gaat het niet altijd zo natuurlijk. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt tijdens je zwangerschap informatieavonden over borstvoeding bezoeken. Bijvoorbeeld bij Vereniging Borstvoeding Natuurlijk of CJG (centrum voor jeugd en gezin). Veel vrouwen lijken te twijfelen aan hun vermogen om succesvol borstvoeding te geven. Ze missen in hun omgeving een ervaringsdeskundige of zijn onzeker of ze op de momenten dat ze hier behoefte aan hebben wel de juiste informatie en adviezen zullen krijgen. Het lijkt erop dat problemen nogal eens voorkomen door goed bedoelde maar onjuiste adviezen van zorgverleners die geen specialistische opleiding over borstvoeding hebben gehad. Komt dit je bekend voor? Wil je de kans op het welslagen van de borstvoeding vergroten? Je kunt dan kiezen voor persoonlijke begeleiding met het Borstvoeding begeleidings pakket "Met de borst vooruit".

De inhoud van het pakket is als volgt:

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed geïnformeerd begint aan de borstvoedingsperiode is het zinvol om informatieavonden over borstvoeding te bezoeken. Tijdens ons contact bespreken we waar je de avonden kunt bezoeken. 

Als je graag van te voren kennis wilt maken met een van ons, kunnen wij een intakegesprek afspreken. Tevens vragen we je om een intakeformulier in te vullen zodat wij op de hoogte zijn van je gezondheidsomstandigheden en andere aspecten die wellicht invloed hebben op het geven van borstvoeding. Zo krijg je advies op maat.

Na de bevalling neem je contact met ons op en dan maken we een afspraak voor een bezoek. Dit kan ook in het ziekenhuis plaatsvinden, maar in ieder geval binnen de eerste acht dagen na de geboorte van je baby. Tijdens dit bezoek is er vooral ruimte om je ervaring tot nu toe te vertellen en kijkt één van ons mee met het aanleggen en voeden van je baby. Je krijgt antwoord op de vragen die je hebt over de borstvoeding.

Tijdens en na de kraamtijd kun je bellen als je vragen hebt. Tijdens het intakegesprek bespreken we de mogelijkheden en tijden om ons te bereiken. 

Tussen de derde en de vijfde week na de bevalling komt één van ons nogmaals op huisbezoek. Desgewenst kijkt diegene weer mee met het voeden. Verder beantwoorden we je vragen en bespreken we het onderwerp borstvoeding en een baan. Het spreekt voor zich dat wij hierbij aandacht besteden aan het kolven. Welke kolf is geschikt voor jouw persoonlijke situatie en wat zijn handige tips over het bewaren en geven van afgekolfde melk.

De kosten van het borstvoeding begeleidings pakket "Met de borst vooruit" zijn € 225,-. (Tot 25 km vanuit Ermelo worden er geen reiskosten in rekening gebracht.)

Als je belangstelling hebt voor het borstvoedingspakket kun je vrijblijvend informatie opvragen bij ons en/of  je telefonisch aanmelden. Dit kan ook via e-mail. Een van ons neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Steeds meer ziektekostenverzekeraars vergoeden een consult aan een lactatiekundige geheel of gedeeltelijk. Informeer hiernaar bij je eigen verzekeraar. Of bekijk het meest recente vergoedingenoverzicht op de website van de Zorgwijzer.