Ons eerste blogbericht

In deze Blog beginnen we met de  ervaringen van clienten van de afgelopen jaren, meegenomen vanaf onze oude website ook op onze nieuwe website hopen we weer leuke berichtjes te lezen van onze gezinnen. 

Ervaringen van anderen 

Annette - 2018-01-09 18:48:11 

Erna heeft mij geholpen in één van de eerste weken van mijn borstvoedingsperiode, omdat mijn dochter wat startproblemen had met het drinken. Daarna had ik eigenlijk nog wel vaker vragen en ook momenten dat ik echt met m’n handen in het haar zat....
Regeldagen, ineens véél melk, ineens weinig melk, geen toeschietreflex.... ga zo maar door! En daar was Erna die mij weer (altijd snel) te woord stond. Ik kon haar vaak even een appje sturen, dat heb ik erg gewaardeerd. Zelfs toen ze op vakantie in Frankrijk was en ik echt niet meer wist wat ik moest, stond ze me te woord! Vorige week, na bijna 8 maanden, toch mijn laatste borstvoeding gegeven. Erna, ik wil je bedanken voor al je tips! Maar eigenlijk voornamelijk een luisterend oor. 
Ik kan Erna van harte aanbevelen! Lieve groet, Annette Simon

Melanie bredewold - 2017-12-29 22:16:27 

Toen ik erna voor de eerste keer een berichtje stuurde zat ik met mijn handen in het haar. Ik was ten einde raad en was van plan om te stoppen met de bv.. toen erna kwam vroeg nam ze rustig de tijd om mijn vehaal aan te horen. We zijn samen naar boven gegaan.. waarbij ze me hielp met de bv. Daarna vroeg ze of ze mijn jongetje even vast mocht houden.. ze vertelde dat ze een ongelukkig overstrekt jongetje in de armen had. Ze heeft me doorgestuurd naar de osteopaad tevena hebben we zijn mond en tong riempje gekieft. Eindelijk had ik het gevoel dat er naar me geluisterd werdt en dat niet alle baby s huilen. Ik voelde me serius genomen.. een week later zat ik er echter zelf helemaal doorheen. Maar wederom kwam erna de volgende dag nadat ik haar had geappt om me hart onder de riem te steken. De dag daarna heb ik de bv aan de wilgen gehangen ik was er klaar mee.. maar de motiverende woorden bleven hangen in mijn hoofd.. ik heb die dag besloten alles te geven. En geef tot op de dag van vandaag live bv!!

Julia - 2017-11-09 22:59:02 

Beste Erna
Vorige week zijn we bij je op een informatieavond geweest, mijn man wil graag dat ons kindje borstvoeding gaat krijgen straks, maar ik twijfelde nog, na jou uitleg over alle effecten die borstvoeding kan hebben op ons allemaal ben ik om, natuurlijk vind ik het allemaal nog spannend hoe het straks zal gaan, maar heb er nu zeker meer vertrouwen in, het is fijn dat we elkaar al even gezien hebben, het maakt de drempel een stuk lager om je straks te bellen als ik vragen heb of het toch wat tegenvalt, alvast bedankt groeten Julia en Peter (34 weken zwanger van onze eerste spruit)

Boukje - 2017-08-24 20:40:44 

Beste Erna, Bedankt voor je ondersteuning de afgelopen weken, Wat fijn dat ik na je eerste consult ook steeds even weer met mijn vragen bij je terecht kon, en dat je ook een tweede keer nog even meekwam kijken omdat ik toch bleef twijfelen, nu gaat het al 3 weken heel erg goed en ben blij dat ik heb doorgezet, Ik zal je ook zeker aanraden bij bekende die problemen hebben met het geven van borstvoeding, nogmaals bedankt, voor je geduld en luisterend oor. groetjes Boukje

Nienke Pleket - 2017-07-21 21:23:15 

De borstvoeding aan mijn zoontje van 1 week oud liep erg slecht, terwijl ik het idee had dat het de eerste twee dagen zo ontzettend goed liep. Annemiek ontdekte snel het probleem en kon goed uitleggen wat het probleem was en wat onze opties waren.
Ik vond het consult meedenkend, meelevend en realistisch.
Het heeft mij enorm geholpen, zowel praktisch als mentaal.

Dorienke - 2017-04-21 19:08:32 

Annemiek heeft me een heel kundig advies gegeven en hiermee gaat het geven van de borstvoeding nu een stuk pijnlozer! Ook heb ik een duidelijk verslag ontvangen met aanvullende extra tips ten opzichte van het gegeven consult aan huis. Bij mijn eerste zoontje heb ik ook lactatiekundige aan huis gehad, maar dat was toch echt een ander/minder niveau als Annemiek!

Kortom; aanrader als je net als ik voornemens bent om je baby meer dan 6 maanden te voeden en je nog aan het begin staat van het tweede borstvoedingsavontuur in mijn leven.(Gijs is 11 dagen oud, Tobias alweer 3 jaar oud)

Judith Lasterie - 2017-04-19 19:53:15 

Zelfs na 9 maanden kon er nog verbetering worden aangebracht bij het voeden van Emma. Zo fijn om nog eens haar mond gecheckt te hebben gehad en blij met de geruststelling. Daarnaast heel fijn geholpen en met wat aanpassingen voed ik nu weer pijnloos. Zo kunnen we weer vooruit, hopelijk nog een hele tijd. Dankjewel Annemiek!

Lisette - 2017-04-11 10:44:06 

In mijn zwangerschap heb ik via de verloskundigepraktijk Ermelo een gesprek met jou gehad omdat bij mijn oudste de borstvoeding te pijnlijk was. Je kon me al veel tips geven om te proberen en Ik moet zeggen: het werkte super! Toen ik aan de bevalling toe was had ik normaal uitziende tepels! Ik vond de eerste aanhap wel spannend, maar viel erg mee! Tot nog toe is de pijn niet teruggekomen! Ik wil je hartelijk bedanken en vind het wel leuk je te laten weten hoe het was afgelopen! Ik vind het heel bijzonder dat het nu wel lukt om bv te geven! En gelukkig heb ik je niet nodig als lactatiekundige!

Sandra - 2017-04-07 09:52:11 

Beste Annemiek,

Ik had hier al eens een bericht achter gelaten (9-1-2017), omdat je ons zo goed geholpen had toen onze dochter 4 weken oud was. Inmiddels is ze 7,5 maand oud en in de tussentijd waren er wat andere probleempjes ontstaan bij de borstvoeding. Je stond iedere keer weer voor ons klaar, zelfs op zaterdagavond laat! Heel erg bedankt daarvoor!

Groeten, Sandra

Joni van Hoeven - 2017-03-31 20:58:37 

Ha Erna, 

Het is inmiddels al een jaar geleden dat jij bij mij kwam kijken in de kraamweek. Ik had zo'n pijn tijdens het voeden. Jij kwam er achter dat ik vaatkramp had en onze kleine man had een te strak lipbandje en tongriempje. Je raadde aan om hem te laten klieven. En gaf de tip om in concorde houding te voeden. Wat een uitkomst! Nu was gisteren ons mannetje jarig, en geef ik al een jaar borstvoeding. Zonder jouw tips en raad (ookal is dit ons derde kindje) had ik het voeden nooit zo lang volgehouden.

Je bent een top lactatiekundige! 

Groetjes Joni en Jaël

Sandra - 2017-01-09 12:28:56 

Beste Annemiek,

Ontzettend bedankt voor je hulp! Sindsdien gaat het voeden veel beter (nu al 4,5 maand!).

Groeten Sandra

Laura - 2016-12-21 10:30:48 

Beste Erna
Bedankt voor al je hulp de afgelopen 2 weken, bedankt voor je bereikbaarheid en weer even de tips tussen de consulten door om weer verder te kunnen, Jammer dat het toch (nog) niet gelukt is om Jona volledig borstvoeding te kunnen geven, maar we zijn blij met je eerlijke adviezen en ondersteuning. groetjes Laura en Jona

Joyce - 2016-10-12 13:59:10 

Hoi Erna,

Ik wilde je even laten weten dat het ondertussen erg goed gaat met voeden. Ze ligt nu heerlijk te drinken terwijl ik dit typ. Ik heb sinds mijn vorige mail geen tepelhoedje meer gebruikt, ze begon hem namelijk zelfs te weigeren. Het doet nu ook vrijwel geen pijn meer en ik begrijp nu ook wat je bedoelde met alleen een trekkend gevoel. Haar bovenlipje krukt nog steeds niet zo goed, maar haar onderlipje wel altijd en ze hapt weer met open mond aan. Heel erg bedankt dat je me het vertrouwen hebt gegeven om direct aan de borst te gaan voeden. Grin

Marlies van Soest - 2016-09-17 13:17:33 

Erna, dank je wel voor je betrokkenheid en je goede adviezen. We zijn er zeker weer een stukje verder meegekomen!

Reina 2016-07-16 11:02:58 

Dank je wel voor al je adviezen erna mede dankzij jou heb ik wout maar liefst 18 maanden mogen voeden! Wat was het fijn om nuchter advies te krijgen! En niet het gevoel te hebben dat er een borstvoedingsgoeroe bij me was.

Willemijn - 2016-04-09 19:56:12 

Beste Annemiek en Erna

Leuk jullie vandaag even gesproken te hebben op de mom's en Dad's (tobe) beurs in Putten, gelijk even jullie website bezocht en me aangemeld voor de borstvoedingscursus in Harderwijk, ik ben benieuwd

groetjes Willemijn Grin

Marlies - 2016-02-16 13:28:10 

Ik heb het nummer van Annemiek bijna 3 jaar in m'n telefoon bewaard! Voor het geval dat ik het weer nodig had bij de 2de. Ook deze x heeft ze me goed geholpen, met verschillende problemen. Het "borst-worstelen" tijdens het drinken van Jelle bleek te komen door spruw. En wat hebben we hier veel contact over gehad. Als de huisarts je in de steek laat, ben je zo blij dat zij er nog is en je van de nodige info voorziet!! Spruw is gelukkig voorbij, waardoor het "borstworstelen" ook een stuk minder is... Door krampjes en grote melkproductie drinkt hij soms nog onrustig, maar door naar hem te kijken en te luisteren weet ik nu waar ik op moet letten. En gaat het nu goed!

angela - 2016-02-15 12:33:39 

Beste Erna

Ondertussen al weer paar weken geleden dat je voor het laatst bij ons was, wil je via deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor je begeleiding en support via het borstvoedingspakket, door het contact al in de zwangerschap, de cursus en je bezoekje de eerste week,hadden we er vertrouwen in dat de borstvoeding deze keer wel zou lukken, Jasmin is nu 8 weken, en we genieten volop, Ik kan het iedereen aanraden!
Je bent een Topper! dank je wel ook namens Marcel en Tim.

Marieke - 2015-10-20 11:23:01 

Ik had een overmatige melkproductie en mijn dochter dronk super onrustig: ze verslikte zich, wilde (dacht ik) veel drinken en ik wilde bijna overstappen op flesvoeding. Toch heb ik de stap genomen om Erna te bellen en daar heb ik geen moment spijt van gehad: ze stond diezelfde dag nog op de stoep en leerde me goed naar mijn dochter te kijken: welke signalen gaf ze en wat betekende de geluidjes die ze liet horen. Ook leerde ze me een andere voedingshouding aan en ging ik blokvoeden. In die week erna ging het met pieken en dalen maar ik kon Erna altijd appen of bellen. Iedere keer gaf ze me weer adviezen en tips maar vooral het vertrouwen dat ik het kon! Nu gaat het super met voeden en voed ik met plezier nog een tijdje door! Bedankt! 

groetjes Marieke en Noé

roza - 2015-09-16 23:10:44 

Beste erna,
Wat betreft het voeden is er heel veel rust gekomen. Ze drinkt (zuigt!) Goed en houdt het goed binnen. Ze komt nu ook mooi op geregelde tijden. Ze zoekt nog wel heel veel geborgenheid en wil het liefst dag en nacht op mijn borstkast liggen, wat ik de eerste weken heel veel heb gedaan. Daarom zijn we nu begonnen met inbakeren, waar ze tot nu toe baat bij heeft. 
Het is jammer dat ze zo'n vervelende start heeft moeten hebben, maar we zijn erg blij dat o.a. jij mee hebt gedacht, begip hebt getoond en adequaat gereageerd hebt. Dank daarvoor!
Vriendelijke groet,
Roza

Eveline - 2015-08-17 19:36:53 

Beste Erna, 

Via deze weg wil ik je laten weten dat Niek na het klieven een totaal andere baby is geworden. Hij heeft geen krampjes meer, hij lacht veel meer, hij speelt, hij kan nu op zijn rug slapen en hij drinkt goed aan de borst en aan de fles. Kortom we zijn je erg dankbaar voor je consult en adviezen! 

Met vriendelijke groet, 
Ronnie, Eveline en Niek

Aranka - 2015-04-23 22:31:55 

Beste Erna, 

Verslag ontvangen en gelezen. De rest van de dag al lekker onderuit gezakt op de bank gezeten tijdens de voeding en met name in de meest pijnlijke borst minder pijn. Doordat Jarina er nu inderdaad niet aan hangt denk ik al verbetering te merken.

Verder de kokosolie al aangeschaft en gesmeerd!

Heel erg bedankt dat je langs wilde komen, deze tips had ik net even nodig want begon alweer te twijfelen of het wel goed zo komen maar heb er weer volledig vertrouwen in.

Hartelijke groet,

Aranka

Petra - 2014-01-16 11:18:15 

Beste Erna
Ook via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor je begeleiding en ondersteuning in de moeilijke periode die achter ons ligt, na de kraamweek kwam je bij ons omdat ik er helemaal doorheen zat, ik durfde mijn zoontje niet meer aan te leggen, ik had zulke zere borsten en tepels en zelfs al een Borstontsteking gehad, maar ik wilde alles geprobeerd hebben. Wat een rust en vertrouwen heb je mij gegeven, je had alle tijd om mijn verhaal aan te horen, we hebben verschillende opties besproken, en toe jij aan het einde voorstelde om Thijs toch te laten drinken aan de borst, vond ik dit heel eng.  maar we hebben het gedaan,  en dat ging zo fijn het was best nog wel wat gevoelig maar op deze manier had ik nog nooit gevoed, langzaam maar zeker gaan we steeds een stapje vooruit, Thijs drinkt nu 4 keer per dag bij mij en hij krijgt daarnaast nog 4 keer een flesje met afgekolfde melk,  We genieten met z'n drietjes,
Groetjes Petra, Wim en Thijs 

regina - 2013-10-31 18:45:11 

Beste professionals,
Geweldig begeleiding en ondersteuning gehad van jullie.
Erg kundig in jullie vak en zeer professioneel, maar ook zeer 
vriendelijk en meedenkend.
Veel aan jullie gehad en veel aan jullie te danken ook namens Pepijn want anders was ik al wel 10 keer gestopt met de borstvoeding!
Bedankt voor alles en jullie zijn aan te bevelen!!
vriendelijke groeten Regina 


Esther en Julian - 2012-09-23 18:49:44 

Beste Erna
via deze weg wil ik je nog even laten weten, dat Julian en ik nu echt kunnen genieten van de borstvoeding, wat een rust hebben we gekregen, na dat jij ons hebt bezocht, de kloofjes en de pijn waren na een paar dagen helemaal verdwenen, Ik ben heel blij dat ik niet langer heb gewacht om je te bellen en wat fijn dat je zo snel langs kon komen. 
voor alle mama's en papa's die dit lezen en nog twijfelen of het inschakelen van een lactatiekundige echt nodig is, ik zeg DOEN!!   ze kan je vast helpen! en wacht niet te lang elke dag met pijn voeden is er één te veel, en wordt de kans op het verhelpen van het probleem moeilijker.
groeten van Esther en Julian